de kapoentjes
  


andere foto's en verslagjes


Ons huisje


wie wat waar?


over spelletjes


af

fait-divers over Jonathan

mijn algemene gegevens:

naam

Jonathan Courtois

geboortedatum

29 augustus 2006

exact om

13u25

gewicht

2470gram

lengte

470mm

betrokkenen:

mama & papa

Marijke Verhaert & Jan Courtois

meter & peter

Annemieke Verhaert & Pieter Broens

bomma & bompa

Rita Stobaert & Marc Verhaert

oma & opa

Mia Leijssen & Luc Courtois

Jonathan's eerste rapport:

Kindjes krijgen bij de geboorte een score welke rekening houdt met de de vitale kenmerken van een pasgeboren baby: de apgarscore.
Jonathan scoorde na 1minuut 8/10; na 5minuten 9/10 en na 10minuten 9/10. Deze mooie cijfers zijn toch wel geruststellend.


gewichtscurve:

19/09: bijna 400gram op minder dan een week... ik denk dat ik nu wel vertrokken ben. Het kritische gewicht - 3 kilogram - is nu overschreden.
13/09: 300gram op een week! Op de materniteit verdenken ze er mama van dat de slagroom in haar borsten heeft in plaats van melk.
07/09: De mevrouw van "Kind en gezin" verschoot er van dat ik al mee naar huis mocht - ze dacht dat alleen kon als het kindje boven de 2,5kg weegt - maar ik ben blijkbaar sterk genoeg bevonden om reeds bij te gaan komen in de Leliestraat
04/09: die kak kan je niet eeuwig inhouden, dus nu lijkt het alsof ik wat was afgevallen
03/09: 50gram erbij; maar eigenlijk wat vals gespeld door speciaal niet te kakken de dag ervoor
02/09: zoals alle babies wal ik de eerste dagen af. Met deze dag als dieptepunt... 2270gram
29/08: geboren met 2470grammetjes


etymologie Jonathan:

hebreeuws voor "geschenk van God"
origineel hebreeuws geschreven als:

Jonatan was in de Hebreeuwse Bijbel - en dus ook in het Oude Testament - de oudste zoon van Saul, de eerste koning van Israël. Over zijn leven valt in de Bijbel te lezen in 1 Samuël. Jonatan was in het leger van Saul een belangrijk legeraanvoerder. Jonatan raakte later bevriend met Sauls aangewezen opvolger, David. Toen er een conflict ontstond tussen Saul en David, koos Jonatan in het geheim partij voor David en redde daarmee het leven van David. Jonatan kwam gelijk met Saul en zijn broers Abinadab en Malkisua om het leven bij een oorlog tegen de Filistijnen. [bron: wikipedia]

Jonathan is geen variatie van Johan, John of Jo, maar een lange versie van Nathan - wat effectief "geschenk" betekend.
Johan, John en Jo zitten daarentegen in de familie van bijvoorbeeld... Jan. Allemaal variaties op Johannes; en dus NIET gelijklopend met Jonathan!

Als men "geschenk van God" vertaald in andere talen zijn er dus wel "familie-namen" op te merken:
- in het Grieks is dat dan: Theodore
- in de slavische landen wordt dat: Bogdan

In Duitsland is de naamdag 29 december
In Frankrijk vieren ze de Jonathan's op 1 maart
bij mijn weten zijn er geen katholieke "naamdagen" van Jonathan.


ook geboren op 29 augustus:

  • Miguel De Cervantes (1547) Spaanse schrijver… u zou hem moeten kennen van ‘Don Quichote

  • Erika Eleniak (1969) mooi meisje, onder andere bekend als actrice van Baywatch

  • Jerry Lee Lewis (1935) ‘great balls on fire

  • Emily Lloyd (1970) acteur van ‘murder, she wrote’ ‘M*A*S*H’ enz.

  • Jennifer Rush (1960) zingt ‘the power of love’ en zo

  • Natasha Gregson Wagner (1970) ‘buffy the vampire slayer’ ‘lost highway

  • Lech Walesa (1943) vakbondsleider in Polen die het tot president heft geschopt

  • Wim Kok (1938) voormalig premier van Nederland

  • Kurt Nilsen (1978) idool van Noorwegen…

  • Michael Jackson (1958) ‘bad’ ‘triller’…


Astrologie van Jonathan:

Horoscooptekening met gegevens:
29-8-2006 13u25 Mechelen, België

wat het allemaal wil zeggen weten we ook niet, maar een kenner zal hier wel uit aflezen dat Jonathan een Maagd is met ascendant Schorpioen.
Dat wil zeggen dat wij ons verwachten aan:

het sterrenbeeld Maagd - virgo

Element: Aarde

Kruis: Beweeglijk

Heerser: Mercurius

De Maagd is het archetype van de oogstende mens. Het type dat het kaf van het koren scheidt. Geen ander teken kan zo goed instinctief onderscheid maken tussen gezond en ongezond, nuttig en zinloos, tussen waardevol of schadelijk maken. Een maagd is een geboren 'tweede man' of de spil achter de schermen. Er is een grote liefde voor het detail en een bijna zo grote angst om de 'grote sprong' te wagen. Risico lopen laat een Maagd graag aan anderen over. Verder gaat een Maagd altijd door voor het meest ordentelijke teken, voor een Pietje Precies, maar in werkelijkheid is er geen ander teken wat zo'n strijd tegen de chaos voert als juist de Maagd. In negatieve gevallen is een Maagd dan ook verslaafd aan zekerheid en kan hij of zij zich verliezen in details.

Sommige Maagd-kinderen kunnen erg lastig zijn, bijvoorbeeld met eten. Pas als het kind beseft dat groente dan misschien niet zo lekker is als ijsjes en patat, maar dat het noodzakelijk is voor een gezonde groei, zul je als ouder of verzorger met dit kind weinig (eet)problemen meer ondervinden. In het latere leven kunnen Maagden trouwens soms echte gezondheidsfanaten worden. Maagd-kinderen zijn meestal vroeg met praten en als ze jong zijn stellen ze erg veel vragen. Ondanks het bijna altijd aanwezige talent tot communicatie kan een Maagd-kind er toch moeite mee hebben zijn of haar affectieve gevoelens naar buiten te brengen. Dit gebeurt eigenlijk nooit demonstratief maar bijna stilletjes en rustig. Een echt Maagd-kind is bijna altijd wel bereid kleine huishoudelijke klusjes op zich te nemen. Verantwoordelijkheids- en plichtsgevoel zijn aangeboren. Ook een neiging tot piekeren, die op latere leeftijd zelfs de gezondheid aan zou kunnen tasten. Een Maagd heeft geen behoefte aan schijnwerpers, maar wanneer er helemaal geen rekening met zijn of haar gevoelens wordt gehouden dan doet dat pijn. Geef dit kind geen standjes waar vreemden bij zijn.

Met op tijd zijn en Maagd-kinderen hoef je geen buitensporige moeilijkheden te verwachten. Dit kind staat op tijd op, maakt op tijd huiswerk en is op tijd op school en op tijd voor het eten. Alsof het over een ingebouwd wekkertje beschikt. Aan concentratievermogen is er meestal ook geen gebrek, het enige probleem is eigenlijk de neiging tot piekeren, waardoor het vaak aangemoedigd en gerustgesteld moet worden. Een mogelijk ander probleem is dat dit kind veel te lang over studieboeken gebogen kan zitten zonder er even uit te gaan en een frisse neus te halen. Maagd is een perfectionist, altijd vol overgave op zoek naar de volmaaktheid. Kritiek verdragen is niet het sterkste punt terwijl een Maagd zich over anderen tamelijk oordelend of kritisch kan uiten. Voor een Maagd-kind is het heel belangrijk om een wat ruimere kijk op het leven te krijgen en leert zien dat dingen meerdere kanten kunnen hebben.

Een Maagd-kind is heel romantisch en tegen de tijd dat de liefde een rol gaat spelen kan het precies weten wat het op dit vlak van het leven -en van de ander verwacht. Maagd weet dan misschien wel wat hij zoekt, maar het kan bijzonder moeilijk worden om iemand te vinden die aan die idealen voldoet. Een partner die niet op alle fronten voldoet, wordt moeilijk geaccepteerd. Dat wil niet zeggen dat een Maagd geen hartstocht kent, maar liefde is voor een Maagd iets voor het leven en zeker niet iets voor maar even. Voordat Maagden hun hart verliest kunnen zij heel tevreden zijn met een goed gevuld sociaal leven.

Een liefde ontwikkelt zich vaak ook vanuit een geestelijk contact. Het voordeel hiervan is dat de Maagd zo de tijd krijgt om iemand door en door te leren kennen. Maar als een Maagd ècht verliefd wordt kan het lijken of je plotsklaps met iemand anders te maken hebt.Het fabelachtige geheugen van de Maagd levert niet altijd voordeel op, zeker niet in de liefde. Oude teleurstellingen kunnen te pas en te onpas naar boven komen. Jong trouwen en zich settelen zijn geen typerende Maagd-eigenschappen. De meeste Maagden zullen eerst een studie- of beroepsopleiding willen volgen. Het is natuurlijk prachtig een analyserende geest te hebben, maar een Maagd moet leren dat zoiets geen allesoverheersende rol in relaties mag spelen. Te veel kritiek is een negatieve Maagd-eigenschap, maar aan de andere kant gaan ze tot het eind van de wereld voor degene van wie ze echt houden. En een Maagd heeft niet alleen veel kritiek op anderen, maar ook tegenover zichzelf kan een Maagd bijzonder kritisch en veeleisend zijn.

Een maagd is niet zo bang voor routinekarweitjes en kan van alle tekens vermoedelijk het langst aan een bureau zitten terwijl er allerlei details worden uitgewerkt. Beroepshalve staan er dan ook vele wegen open, de uitgeverswereld, accountantswerk, alles wat met de wet te maken heeft, of gezondheid, boekhouding of secretariaten. Ook toneelcriticus of boekrecensent zou waarschijnlijk geen verkeerde keuze zijn. Over het algemeen zal geld niet over de balk worden gegooid.

Als een Maagd tegen de dertig loopt is de kans groot dat hij of zij inmiddels wel heeft ontdekt dat er, ondanks de meest zorgvuldig voorbereide plannen, van alles mis kan lopen. Maar voor een typische Maagd is het feit dat ook hij of zij ergens in kan falen, iets wat moeilijk te aanvaarden is. In deze jaren kan het voorkomen dat er steeds meer en meer verantwoordelijkheden te dragen zijn. Een Maagd moet leren beslissingen te nemen waarvan hij in z'n hart weet dat ze genomen moeten worden omdat ze uiteindelijk goed voor hem zullen zijn, maar die hij door de twijfel en de eeuwige zelfkritiek niet durft te nemen.

Als een Maagd niet heeft geleerd emoties te uiten, dan kan hem het rond het veertigste levensjaar weleens opbreken. Letterlijk opbreken. De frustraties en het gevoel weleens wat anders te willen, waar zoveel mensen van rond de dertig aan kunnen lijden, kan een Maagd in deze leeftijdsfase overvallen. Dit kan mede een gevolg zijn van het vermogen van de Maagd om tijdenlang zonder daar echt bij na te denken, door te gaan in dezelfde situatie. Een Maagd kan het ook jaren lang druk hebben met de problemen van anderen, zodat er geen tijd overschiet om met zichzelf bezig te zijn. Mocht je als Maagd behoefte hebben een martelaarsrol te spelen en almaar meer verantwoordelijkheden op je schouders te nemen, doe dat dan in stilte en vergeet niet dat ook dit eigen keuze was.

Als een Maagd rond de vijftig is kent hij inmiddels al zijn 'slechte' eigenschappen wel, en als het goed is het al te pietluttige nu wel verdwenen. Het lastige van deze fase kan de zelftwijfel zijn. Vaak is het voor mensen die gewend zijn zich overal zorgen om te maken, steeds moeilijker naarmate ze ouder worden dit niet meer te doen.Een Maagd heeft veel innerlijke, nerveuze energie, en wanneer er overdag niet voor de nodige ontspanning wordt gezorgd kunnen en 's nachts slaapproblemen op gaan treden.

het ascendent schorpioen - scorpio

De Ondoorzichtige ~Alles of niets~

Met deze ascendant maak je al snel een vastberaden, resolute en sterke indruk op andere mensen. Iemand die bereid is alle hindernissen te nemen bij het bereiken van eenmaal gestelde doelen. Niets wordt op het eerste gezicht als waar aangenomen, je bezit een uitstekende opmerkingsgave met een goed oog voor de zwakke plekken van een ander, en je wilt de dingen graag diep doorgronden. Altijd op zoek naar de kern, naar de diepere betekenis. Je zelfbeheersing is bijzonder groot, anderen zien niet veel aan jou, ook bij grote innerlijke opwinding ben je in staat uiterlijk heel kalm te blijven. Conflicten ga je niet uit de weg, maar het achterste van je tong laat je zelf zelden zien. Je kent extreme gevoelens van liefde en haat en bent in staat lange tijd wrok en wraakgedachten te koesteren jegens iemand die jou onrecht heeft aangedaan.

Personen met ascendant Schorpioen zijn rustig, gesloten en terughoudend. Ze stoppen hun emoties diep weg, zodat het lijkt alsof ze heel lichtzinnig over alles denken. Maar ondanks dit uiterlijk vertoon, zijn zij heel gevoelig; zij bouwen een pantser om zich heen om niet gekwetst te worden. Door hun wilskracht, hartstocht en enthousiasme kennen zij geen middenweg: het is alles of niets en ze houden niet van restricties. Om zich te kunnen ontplooien hebben zij ruimte en vrijheid nodig en verwerpen autoritair gezag.

Door hun hypergevoeligheid komen zij vaak in opstand en gaan soms door een diep dal van angstgevoelens en benauwdheid, omdat zij zichzelf essentiële vragen stellen. Dit heeft soms faalangst tot gevolg. Desalniettemin staan zij snel met hun oordeel klaar, beslissen in een oogwenk en zijn daarbij scherpzinnig. Ze houden van verandering om zo weer iets nieuws op te kunnen zetten. Door hun onderscheidingsvermogen vallen zij op. Hun gevoel anders dan anderen te zijn, maakt hen ook weer enigszins agressief, omdat zij zich afgewezen voelen. Ze zijn fascinerend en aantrekkelijk en houden ervan mysteries en de bestaande orde te doorbreken totdat zij er uitgeput van raken. Wanneer zij niet in een strijd om het bestaan verwikkeld zijn, hebben het gevoel niet te leven.

Vrouwen zijn moederlijk en zullen hun leven geven om hun kinderen te redden; de mannelijke variant is meer op zichgericht. Wanneer personen met ascendant Schorpioen boos worden, zorg dan dat u ver van hen uit de buurt bent. Wanneer hun woede eenmaal is aangewakkerd - en dat is een zeldzaamheid - is dit moeilijk te stoppen. Hun karakter is door en door koppig en daarbij hebben ze de eigenschap rancuneus te zijn. Ze staan volop in het leven. Wanneer zij eenmaal een beslissing hebben genomen, is het bijna onmogelijk hen daarvan af te brengen, zelfs wanneer dat pijnlijk is voor anderen. Omdat zij zich zeer bewust zijn van de gevoelens van anderen, zijn ze in staat om iemand met één opmerking psychisch te ruïneren. Daarom worden zij gevreesd.


site created bij